RESECOND – EN BYTTEHANDEL

Verdens første kjolebyttebutik ligger på Nørrebro i København og er på kort tid blivet en enorm succes med over 800 medlemmer.  Kvinden bag forretningen er Stine Skytte, som jeg mødte i selskab med hendes mand og forretningspartner, Claus Skytte, i Paris i starten af maj.  Sammen deltog vi og 1000 andre i OuiShare Fest, et festfyrværkeri af en konference/festival om the sharing economy.

SONY DSC

DET FÆLLES SKAB PÅ NØRREBRO

Resecond var en af de mange små, men opfindsomme startups, der var repræsenteret på OuiShareFest 2014.
Stine Skytte beskriver selv butikken som en chance, hun tog efter at have læst Rachel Botsman og Roo Rogers’ What’s mine is yours, en af de første bøger, som har forsøgt at indkredse begrebet collaborative consumption.

Bogen fik Stine til at spørge sig selv, hvad hun kunne gøre for at bidrage til den nye strømning, som tiltalte hende. Resultatet blev den fine ‘byttehandel’ beliggende i  Jægerborggade på Nørrebro. Her kan man for 139 kr. om måneden plus sit eget bidrag af byttekjoler blive medlem af et fælles skab og bytte kjoler lige så ofte man vil. Hvis man ønsker at beholde en tilbyttet kjole, gør man bare det.
Stine Skytte, der er uddannet tekstildesigner, mener, at et smukt stykke tøj er som et kunstværk, der skal beundres og sprede glæde.
Med Resecond vil hun skabe et fælleskab, hvor man ikke alene deler det, man elsker, med andre, men også deler historier. Når man melder sig ind skal man ikke bare bidrage med et valgfrit antal kjoler, man skal også skrive en lille historie om kjolen på en seddel, der hæftes på den.

DELEØKONOMIENS AKTIVISTER

I en artikel i Information fra den 14. maj 2014 skriver fremtidsforsker Peter Hesseldahl, der deltog som det eneste danske indslag blandt oplægsholderne på OuiShare Fest, om deleøkonomi som businessaktivisme.  Deleøkonomi er både forretning og ideologi. Det hele er præget af iværksættertrang og ønsket om at skabe virksomheder og få forretninger til at gro. Den gode nyhed er bare, at det skal gavne almenvellet, være tilpasset brugerne og have en slags økologisk og bæredygtigt perspektiv.
En forretning som Resecond er udtryk for den klassiske gode og enkle ide, der har potentialet til en sund og rentabel forretning, men den er også et billede på deleøkonomien som markedsplads. Det er medlemmerne selv, der så at sige skaber forretningen. Resecond redistribuerer uudnyttet kapacitet via en decentral organisation, der direkte former sig efter forbrugernes ønsker og aktiviteter.

SONY DSCLOPPEMARKED PÅ SYDFYN SOMMER OG BRUNE BEN!! NYD DEN!


A WHOLE LOT OF LOVE

Resecond repræsenterer noget af det, der gjorde OuiShare Fest i Paris til noget andet end bare et forum for en ny strømning. Tanken om ganske enkelt at gøre noget godt for fællesskabet og at gøde jorden for et positivt forhold til verden omkring os virkede som en vigtig drivkraft bag de nye forretningsideer, der blev præsenteret på OuiShare Fest 2014.

SONY DSCKristin har været medlem i et par måneder og sad og skrev mærkater til de fem kjoler, hun var kommet med

Skytte har mod til at tale om at have en drøm og en vision, om at dele, hvad man har elsket, med andre, om at lære folk at give, før de kan få, og om at dele sine historier og inspirere hinanden. Når man besøger hendes butik på Nørrebro, føler man sig også inddraget i en form for eksklusivt kvindeligt univers – en slags interaktiv, kunstnerisk hverdagsinstallation.
Skytte lægger ikke skjul på sin store kærlighed til kjoler og tilføjer det hele et pudsigt poetisk twist, når hun i en TED talk ligefrem udtrykker ønske om at redde alle de forladte kjoler, som hænger bagerst i klædeskabene og føler sig glemte og uelskede.

Ved første øjekast er Resecond måske ikke noget, der ligner den store pengemaskine, men den har haft enorm betydning i kraft af al den omtale, den har fået. Den er en del af en række lignende initiativer, der udfordrer gængse forhold til det at eje, og åbner døren på klem til en verden af muligheder. På den måde er der et enormt potentiale i forretninger som Resecond. Især hos den unge generation, for hvem deletanken er mere nærliggende.

SONY DSC

Resecond
Jægersborggade 49
2200 København N
Tlf. 26140875
info@resecond.com

1 Comment

  1. Kirsten Kaae Trige

    Fantastisk god ide’.

    Reply

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *