Om CROWDWISE

SONY DSC

CROWDWISE er en blog om deleøkonomi og om en udvikling, der lige nu udfordrer vores forhold til arbejdsmarked, uddannelse, produktion, finansiering og forbrugeradfærd.
Etablerede institutioner og monopoler mister terræn til et mere decentralt og brugerstyret marked. Samtidig sker der en eksplosion i kreativitet og foretagsomhed. Det er, som om en masse tilbageholdt energi pludselig har fået frit spillerum.

Ikke at der er noget nyt i tankerne bag deleøkonomi. I Danmark er andelsbevægelsen et klassisk eksempel, og sjovt nok er det danske ord brugsforening måske den mest nærliggende oversættelse af det engelske collaborative consumption. Forskellen er bare, at den nye deleøkonomi har fået spillet en masse nye muligheder i hænde med de digitale teknologier.

Men deleøkonomi er kun en del af en større udvikling, der har givet det enkelte menneske mere magt både som forbruger og iværksætter, og heri ligger måske den egentlige og vigtigste omvæltning.

Med CROWDWISE har jeg lyst til at beskrive og indkredse det kalejdoskopisk anarkistiske univers af opfindsomhed, der præger deleøkonomien og dens beslægtede aktiviteter. Jeg tror helt seriøst, at vi kun har set den spæde begyndelse til noget stort.

Ellen Mygind Kristensen, juni 2014

 

5 Comments

 1. Monica C. Madsen

  Hvor er det et supergodt initiativ Ellen!!! Glæder mig til at læse mere!

  Reply
 2. Lars

  Kære Ellen, Får først øje på din fine blog med det vigtige emne nu. Glæder mig til at dykke ned.

  KH Lars

  Reply
 3. peter just

  Hej Ellen, Her er en udmærket artikel om “tragedy of the commons” som vi talte om i går aftes, og som rummer nogle grundlæggende problemstillinger man skal forholde sig til, for at få moderne deletjenester baseret på lokal kollektiv ejendomsret til at fungere. Her kan viden fra sociale teknologibaserede platforme, og deres evne til at opbygge tillid, muligvis anvise løsninger der gør at det ikke ender som en “tragedie”. Dbh. Peter

  http://en.wikipedia.org/wiki/Tragedy_of_the_commons

  Reply
 4. Lars Nybjerg

  Hej
  Er der er mail til Ellen Mygind ?
  KH Lars

  Reply
  1. Ellen Mygind (Post author)

   Hej Lars
   Ja, jeg modtager mail her.
   Hvis du vil kontakte mig privat, er den ellenmygind@gmail.com
   mvh Ellen

   Reply

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *